Hovězí ragú se sušenými rajčaty a chilli

Hovězí ragú se sušenými rajčaty a chilli

Categories: Sušená rajčata

 

Na přípravu budeme potřebovat:

Hovězí krk   500 – 600 g

Sušená rajčata s Chilli 140 g ONLY NATURE

Mrkev 3 ks

Cibule

Hovězí vývar nebo bujón

Vodu

Majoránku

Sůl, pepř

Hl. mouku (dle potřeby ) – pro zahuštění

Sádlo

 

Postup:
Hovězí si nakrájíme na středně velké kousky. Rajčata na půlky a mrkev na středně tenké kolečka. Na rozpálené pánvi (nebo varného hrnce – rychlejší vaření)se sádlem orestujeme hovězí kousky.  Až je maso za táhlé, osolíme a opepříme. Vyndáme z pánve (hrnce) a osmahneme na ní cibuli do zlatova. Zpět vložíme do pánve (varného hrnce) maso, přidáme mrkev a sušené chilli rajčátka  ONLY NATURE. Podusíme, zalijeme vývarem nebo bujónem s vodou. Vaříme do změknutí masa. Dochutíme pepřem, solí, majoránkou. Dle  potřeby zahustíme hl.  moukou (do  malé misky si nalijeme trochu vlažné vody,  trochu osolíme a vmícháme mouku – nesmí mít hrudkovatou strukturu).

Jako přílohy lze použít bramborovou kaši, rýži, bramborový knedlík aj.

Comments are closed.

Sidebar