Na přípravu budeme potřebovat:
60 g sušených hřibů ONLY NATURE
320 g rýže carnarolli
150 g másla
50 ml oleje
1 ks menší cibulky
200 ml suchého bílého vína
1,5 l horkého zel. vývaru
parmezán
mořská sůl, hladkolistá petržel
Postup:
Sušené hřiby ONLY NATURE nechte trochu nasát ve sklenici s horkou vodou. Na másle a oleji (ten přidávejte, aby máslo sneslo vyšší teplotu) lehce osmažte cibulku. Přidejte rýži carnarolli (na jednu porci postačí hrst rýže), promíchejte a podlijte sběračkou horkého zeleninového vývaru. Změklé houby vhoďte do hrnce a vše zalijte suchým vínem. Opět za stálého míchání vařte. Postupně přilévejte další vývar a nechte odpařit až do změknutí rýže „al dente“. Do rizota přidejte plátek másla, nastrouhaný parmezán a znovu míchejte a míchejte až do okamžiku, kdy se rizoto promění v lahodný krém.Na ozdobu použijte sekanou petrželku a ihned podávejte.
Klasické italské rizoto má téměř tekutou konzistenci, ve které se snoubí vynikající huť lesních hřibů, parmezánu a másla.