Italské houbové rizoto se sušenými hřiby

Italské houbové rizoto se sušenými hřiby

Categories: Houby

 

Na přípravu budeme potřebovat:

60 g sušených hřibů ONLY NATURE 

320 g rýže carnarolli

150 g másla

50 ml oleje

1 ks menší cibulky

200 ml suchého bílého vína

1,5 l horkého zel. vývaru

parmezán

mořská sůl, hladkolistá petržel

Postup:
Sušené hřiby ONLY NATURE  nechte trochu nasát ve sklenici s horkou vodou. Na másle a oleji (ten přidávejte, aby máslo sneslo vyšší teplotu) lehce osmažte cibulku. Přidejte rýži carnarolli (na jednu porci postačí hrst rýže), promíchejte a podlijte sběračkou horkého zeleninového vývaru. Změklé houby vhoďte do hrnce a vše zalijte suchým vínem. Opět za stálého míchání vařte. Postupně přilévejte další vývar a nechte odpařit až do změknutí rýže „al dente“. Do rizota přidejte plátek másla, nastrouhaný parmezán a znovu míchejte a míchejte až do okamžiku, kdy se rizoto promění v lahodný krém.Na ozdobu použijte sekanou petrželku a ihned podávejte.

Klasické italské rizoto má téměř tekutou konzistenci, ve které se snoubí vynikající huť lesních hřibů,  parmezánu a másla.

Comments are closed.

Sidebar