Houbové trojhránky plněné liškami a slaninou

Houbové trojhránky plněné liškami a slaninou

Categories: Houby

 

Budeme potřebovat:

250 g marinovaných lišek ONLY NATURE

2 stroužky česneku

2 dl suchého bílého vína

1 kelímek smetany na vaření

1 hrst směsi bylinek (oregano a tymián)

4 plátky slaniny

50 g nivy

1 listové těsto

1 žloutek, máslo

sůl, čerstvě mletý pepř

kmín na posypání, pár snítek tymiánu na ozdobu

 

Postup:
Nejprve si připravte náplň z lišek. Pokrájené lišky na menší kousky osmahněte na rozehřátém másle a poté přidejte na provonění nadrobno pokrájený česnek. Přilejte víno a občas promíchejte, dokud se alkohol nevypaří. Poté vmíchejte ¾ kelímku smetany a nasekané bylinky. Míchejte do doby, než omáčka zhoustne. Osolte, opepřete a dejte stranou vychladnout. Troubu předehřejte na 180 stupňů a připravte si zbytek ingrediencí na náplň. Nivu nastrouhejte nahrubo a slaninu opečte na suché pánvičce dozlatova. Opečenou slaninu poté nakrájejte na malé kousky. Listové těsto rozdělte na 6 čtverců, ty rozdělte úhlopříčně na poloviny a vytvořte tak malé trojúhelníky. Na polovinu trojúhelníku naneste náplň z lišek, kraje těsta však nechte volné. Posypte náplň trochou nivy a slaniny. Vezměte prázdnou polovinu těsta, překlopte ji přes náplň k druhé polovině těsta a vytvořte tak trojúhelník. Vidličkou pak okraje pomačkejte, aby se pořádně spojily. Žloutek vyšlehejte spolu se zbylou smetanou. Touto směsí potřete naplněné trojhránky. Posypejte je trochou kmínu a do každého trojhránku udělejte tři tenké řezy. Trojhránky se tak nebudou při pečení nafukovat a přidá jim to i na výsledném vzhledu. Připravené trojhránky nechte péct dozlatova, zhruba 30 až 40 minut. Po dopečení je můžete ozdobit čerstvým tymiánem.

Comments are closed.

Sidebar