Tradiční houbový kuba

Tradiční houbový kuba

Categories: Houby

 

Na přípravu potřebujeme:

3 hrsti sušených hub ONLY NATURE

mléko na namočení hub

300 g středních krupek

3 lžíce sádla + trocha na vymazání pekáčku

sůl, mletý pepř

2 velké cibule, najemno nakrájené

5 stroužků česneku, prolisovaných

3 lžíce majoránky

1 lžička mletého kmínu

 

Postup:
Houby na půl hodiny namočte do mléka, pak pět minut povařte a slijte; krupky propláchněte vodou. Část sádla rozpalte v hrnci a kroupy na něm krátce osmahněte. Podle návodu na obalu přilijte vodu, osolte a kroupy uvařte doměkka. Cibuli osmahněte v pánvi na zbytku sádla, přidejte houby, kmín a asi pět minut duste. Směs zamíchejte k uvařeným krupkám, přidejte česnek, majoránku a pepř, dosolte a zapékejte na 180°C ve vymazaném pekáčku asi dvacet minut.

Comments are closed.

Sidebar