Na přípravu potřebujeme:
3 hrsti sušených hub ONLY NATURE
mléko na namočení hub
300 g středních krupek
3 lžíce sádla + trocha na vymazání pekáčku
sůl, mletý pepř
2 velké cibule, najemno nakrájené
5 stroužků česneku, prolisovaných
3 lžíce majoránky
1 lžička mletého kmínu
Postup:
Houby na půl hodiny namočte do mléka, pak pět minut povařte a slijte; krupky propláchněte vodou. Část sádla rozpalte v hrnci a kroupy na něm krátce osmahněte. Podle návodu na obalu přilijte vodu, osolte a kroupy uvařte doměkka. Cibuli osmahněte v pánvi na zbytku sádla, přidejte houby, kmín a asi pět minut duste. Směs zamíchejte k uvařeným krupkám, přidejte česnek, majoránku a pepř, dosolte a zapékejte na 180°C ve vymazaném pekáčku asi dvacet minut.