Na přípravu budeme potřebovat:
Hovězí krk 500 – 600 g
Sušená rajčata s Chilli 140 g ONLY NATURE
Mrkev 3 ks
Cibule
Hovězí vývar nebo bujón
Vodu
Majoránku
Sůl, pepř
Hl. mouku (dle potřeby ) – pro zahuštění
Sádlo
Postup:
Hovězí si nakrájíme na středně velké kousky. Rajčata na půlky a mrkev na středně tenké kolečka. Na rozpálené pánvi (nebo varného hrnce – rychlejší vaření)se sádlem orestujeme hovězí kousky. Až je maso za táhlé, osolíme a opepříme. Vyndáme z pánve (hrnce) a osmahneme na ní cibuli do zlatova. Zpět vložíme do pánve (varného hrnce) maso, přidáme mrkev a sušené chilli rajčátka ONLY NATURE. Podusíme, zalijeme vývarem nebo bujónem s vodou. Vaříme do změknutí masa. Dochutíme pepřem, solí, majoránkou. Dle potřeby zahustíme hl. moukou (do malé misky si nalijeme trochu vlažné vody, trochu osolíme a vmícháme mouku – nesmí mít hrudkovatou strukturu).
Jako přílohy lze použít bramborovou kaši, rýži, bramborový knedlík aj.