Budeme potřebovat:
250 g marinovaných lišek ONLY NATURE
2 stroužky česneku
2 dl suchého bílého vína
1 kelímek smetany na vaření
1 hrst směsi bylinek (oregano a tymián)
4 plátky slaniny
50 g nivy
1 listové těsto
1 žloutek, máslo
sůl, čerstvě mletý pepř
kmín na posypání, pár snítek tymiánu na ozdobu
Postup:
Nejprve si připravte náplň z lišek. Pokrájené lišky na menší kousky osmahněte na rozehřátém másle a poté přidejte na provonění nadrobno pokrájený česnek. Přilejte víno a občas promíchejte, dokud se alkohol nevypaří. Poté vmíchejte ¾ kelímku smetany a nasekané bylinky. Míchejte do doby, než omáčka zhoustne. Osolte, opepřete a dejte stranou vychladnout. Troubu předehřejte na 180 stupňů a připravte si zbytek ingrediencí na náplň. Nivu nastrouhejte nahrubo a slaninu opečte na suché pánvičce dozlatova. Opečenou slaninu poté nakrájejte na malé kousky. Listové těsto rozdělte na 6 čtverců, ty rozdělte úhlopříčně na poloviny a vytvořte tak malé trojúhelníky. Na polovinu trojúhelníku naneste náplň z lišek, kraje těsta však nechte volné. Posypte náplň trochou nivy a slaniny. Vezměte prázdnou polovinu těsta, překlopte ji přes náplň k druhé polovině těsta a vytvořte tak trojúhelník. Vidličkou pak okraje pomačkejte, aby se pořádně spojily. Žloutek vyšlehejte spolu se zbylou smetanou. Touto směsí potřete naplněné trojhránky. Posypejte je trochou kmínu a do každého trojhránku udělejte tři tenké řezy. Trojhránky se tak nebudou při pečení nafukovat a přidá jim to i na výsledném vzhledu. Připravené trojhránky nechte péct dozlatova, zhruba 30 až 40 minut. Po dopečení je můžete ozdobit čerstvým tymiánem.